Dette trenger du til 17.mai-festen

Hipp, hipp hurra! Snart er det endelig tid for å sprette champagnen, stryke bunadsskjorta og la norske flagg vaie stolt i vinden! Finn produkter og start planleggingen av vårens største festdag hos oss i Festmagasinet. 


«17. mai er vi så glad i, moro vi har fra morgen til kveld.» Denne kjente og kjære sangen oppsummerer enkelt nasjonaldagsfeiringen: Et fullpakket program fylt til randen med festlige aktiviteter, nettopp fra grytidlig morgen til sene kveldstimer. Dagen starter gjerne med champagnefrokost, etterfulgt av lunsj i parken og grilling på terrassen eller i hagen. På en hektisk dag som dette er nøkkelen til suksess smarte forberedelser og løsninger, god mat og drikke, stilige dekorasjoner og feststemte gjester. Les mer om hvordan du gir både deg selv og gjestene dine en feiende flott nasjonaldag. 

Start feiringen med en sprudlende champagnefrokost

Bobler i glasset til frokost, sier du? På 17. mai er det lov! En stilfull prosecco-vegg er perfekt om du vil forberede en boblende velkomst som venter på gjestene når de ankommer. Veggen har plass til ti glass og garanterer ti veldig imponerte gjester. Med våre gjenbrukbare champagneglass i plast kan du enkelt sette ditt personlige preg med en valgfri stett, for eksempel i fargene blått, gull eller transparent. Skål for grunnlovsdagen! 

Dekk et vakkert 17.mai-bord

Et 17.mai-bord bør fremheve den høytidelige anledningen og fremstå som stilfullt og harmonisk. Bordet trenger likevel ikke å være altfor stivt og formelt. Engangstallerkener i rødt eller kongeblått på toppen av en hvit duk skaper 17.mai stemning i en fei, og gjør rydding og oppdekking lekende lett på en dag hvor det er mange gjester innom. Søte fristelser og iskrem hører med til feiringen, og serveres best i nydelige og luksuriøse dessertskåler, slik som våre pagode-skåler. Ikke glem å legge frem gøyale fotorekvisitter, så kan du være sikker på at ingen glemmer å dokumentere dagens begivenheter.

Ingen 17.mai uten ballonger

17.mai er barnas dag, og flotte folieballonger fylt med helium er alltid en sikker vinner. Men ballonger er ikke lenger bare forbeholdt barna: Elegante og iøynefallende ballongdekorasjoner og -buketter er ultimate festdekorasjoner ved alle høytidelige og festlige anledninger – spesielt på nasjonaldagen. En selvstående airloonz-ballong formet som en champagneflaske er et skikkelig blikkfang på både champagnefrokosten og grillfesten, og hvite ballonger prydet med norske flagg matcher 17.mai-stemningen perfekt. Kombiner ellers ballonger i flaggfargene rødt, hvitt og blått, og bestem deg for om du vil skape et fargerikt uttrykk, eller om du vil ha hovedvekt av en bestemt farge.   

Dekorer både innendørs og utendørs

Vimpelrekker og honeycomb-baller liver opp både inne- og uterom. Hengende på vegger eller tak innendørs tilfører de en sjarmerende atmosfære, og henges de utendørs gir de en herlig følelse av sommerstemningen som er rett rundt hjørnet. I hagen eller parken kan du feste vimpelrekker og honeycomb-baller i trær eller høye busker, og på terrassen og balkongen kan du ramme inn festområdet ved å henge dem langs rekkverket. Norske flagg plasserer du i blomsterpotter eller i vaser rundt om i rommet, gjerne sammen med litt løv eller blomster.  

Lag liv og røre med gøyalt festtilbehør

Selv om tradisjoner står i høysetet på 17.mai, kan det likevel være fristende å løfte stemningen med noen festlige party-effekter. Et skjegg i Norges flaggfarger viser at du tar nasjonaldagen på alvor, men likevel har glimt i øyet. Et norsk flagg på kinnet får du enkelt med en fanbrush Norge, og festen blåser du lett i gang med munnspill og rysler. Husk å ha en konfettikanon på lur, slik at du kan overraske gjestene med et skikkelig smell og masse konfetti, som seg hør og bør på nasjonaldagen. 

 

Gratulerer med dagen fra alle oss i Festmagasinet!