Norges eldste morobutikk

Historien bak Festmagasinet Standard

Firmaet Standard Mønsterforretning ble etablert i Kristiania 22. oktober 1900, og var opprinnelig et datterselskap av det velrenommerte firmaet Marius Hartz i København. Som navnet indikerer var vareutvalget først og fremst stoffer og snittmønstre for klær.

Det ble også ført undertøy, korsetter og lignende. Man solgte dessuten en del spesialiteter som sikkert ville vekke oppsikt hvis de hadde blitt markedsført i vår tid - i katalogen fra 1915 kunne man finne ting som "Militær-Holdnings-Sele for Børn" og"Ørebind - det bedste Middel mod fremstaaende Øren".

Allerede på 1920-tallet ble utvalget utvidet med karnevalsartikler og "novelties" - det vi i dag kjenner under betegnelsen morosaker. På 20-og 30-tallet ble det avholdt store "kunstner-karneval" i Oslo, og de nye varene ble svært populære. Etterhvert ble det også etablert en liten leketøysavdeling.

Under okkupasjonen 1940-45 ble det nesten umulig å importere firmaets varer, og virksomheten ble så vidt holdt i gang med egenproduserte mønstre. Etter 1945 ble utstyr for å sy lampeskjermer en stor artikkel, og firmaet hadde gjennom hele 50-tallet en egen lampeskjermavdeling.

Utover på 1960-tallet sank etterspørselen etter stoffer og mønstre, og vareutvalget ble mer og mer preget av leker, hobbyutstyr, festartikler og morosaker. Etterhvert ble også teknisk hobby en del av sortimentet, og fra 1979 til 1994 hadde firmaet en helt egen avdeling for modelljernbaner.

Utover på 1990-tallet ble utvalget av hobbyutstyr og leketøy stadig redusert, og karnevalsutstyr, festartikler og morosaker fikk større og større plass. Stoffer og stoffmønstre var for lengst helt ute, og som en følge av dette skiftet firmaet i 1992 navn til Festmagasinet Standard AS.

I dag er Festmagasinet Standard Norges eldste morobutikk og har landets beste utvalg av moroartikler, kostymer og effekter. Vi har levert jevnlig til utallige fester og anledninger gjennom mer enn 100 år, både til privatfester, store eventer, arrangementer og konserter. Vi lever for å heve standarden for moroa, enten vi leverer, veileder eller inspirerer.

Vi tar tull på alvor.

Vi flyttet for første gang på 116 år til Storgata 18

Desember 2016 var det på tide å oppgradere sjappa. Vi tok med oss alle kostymene, festartiklene og morosakene og flyttet til det nye, flotte og topp morderne lokalet i Storgata 18.

Samtidig fikk vi pusset opp nettbutikken vår for å stå i stil med vår nye flotte, butikk. Det var ikke nok for oss å bare tilby fest og moro til Oslo og omegn. Vi ønsket å kunne tilby dette til hele landet. Dette trengte vi selvfølgelig plass til, og vi fikk oss dermed et stort lager på Haslevollen i Oslo. Her pakker og sender vi ut varer hver eneste dag samtidig som kunder kan handle og hente bestillinger her.

Ny butikk på Strømmen Storsenter

Februar 2018 var det på tide at dattera flyttet ut hjemmefra. Da var det igjen å pakke kofferten med karnevalsdrakter, parykker og morosaker og sende hun av gårde. Vi sendte ikke dattera langt unna, valget ble Strømmen. For førstegang på 118 år fikk vi vår andre butikk. Den ligger sentralt inne på Strømmen Storsenter i buen i 2.etasje.

Vi har som mål å bli Norges fremste leverandør av kostymer, moroartikler og festartikler. Du kan regne med at vi alltid er her for å hjelpe deg i våre 2 butikker og i nettbutikken, samtidig som vi skal gjøre vårt beste for å yte best mulig kundeservice.

Vi tar tull på alvor.