Om oss


Vi hjelper deg gjerne!

Har du noen spørsmål eller trenger hjelp? Ta gjerne kontakt med oss på e-post, tlf, chat eller kom innom en av våre butikker!

Kontakt oss

Festmagasinet Standard - Norges eldste morobutikk

Historien bak Festmagasinet Standard

Firmaet Standard Mønsterforretning ble etablert i Kristiania den 22. oktober 1900. Opprinnelig var det et datterselskap av det velrenommerte firmaet Marius Hartz i København. Navnet antyder at hovedproduktene var stoffer og snittmønstre for klær.

I tillegg solgte de undertøy, korsetter og lignende. De tilbød også noen spesialiteter som sikkert ville vakt oppsikt hvis de hadde blitt markedsført i dag. I katalogen fra 1915 kunne man finne produkter som "Militær-Holdnings-Sele for Børn" og "Ørebind - det beste middel mot fremstikkende ører".

På 1920-tallet utvidet de sortimentet med karnevalsartikler og "novelties" - det vi i dag kjenner som morosaker. På 1920- og 1930-tallet ble det arrangert store "kunstner-karneval" i Oslo, og de nye produktene ble svært populære. Etter hvert etablerte de også en liten leketøysavdeling.

Under okkupasjonen fra 1940 til 1945 ble det nesten umulig å importere varene til firmaet, og de holdt virksomheten gående med egenproduserte mønstre. Etter 1945 ble produksjon av utstyr for å sy lampeskjermer en stor del av virksomheten, og gjennom hele 1950-tallet hadde firmaet en egen avdeling for lampeskjermer.

På 1960-tallet sank etterspørselen etter stoffer og mønstre, og sortimentet ble mer og mer preget av leker, hobbyutstyr, festartikler og morosaker. Etter hvert ble også teknisk hobby en del av sortimentet, og fra 1979 til 1994 hadde firmaet en helt egen avdeling for modelljernbaner.

På 1990-tallet ble utvalget av hobbyutstyr og leketøy stadig redusert, og karnevalsutstyr, festartikler og morosaker fikk større og større plass. Stoffer og stoffmønstre var for lengst utelatt, og som et resultat av dette endret firmaet navn til Festmagasinet Standard AS i 1992.

I dag er Festmagasinet Standard Norges eldste morobutikk, og vi har landets beste utvalg av moroartikler, kostymer og effekter. I mer enn 100 år har vi jevnlig levert til utallige fester og anledninger, både private fester, store eventer, arrangementer og konserter. Vi jobber for å heve standarden for moro, enten vi leverer, veileder eller inspirerer.

Et nytt kapittel: vår første flytt på 116 år til Storgata 18.

Desember 2016 markerte en spennende milepæl i vår historie. Etter å ha betjent våre kunder i over et århundre, bestemte vi oss for at det var på tide å oppgradere butikken vår. Vi samlet alle kostymer, festartikler og morosaker og tok det store skrittet med å flytte til vårt nye, moderne og imponerende lokalet i Storgata 18.

Den nye lokasjonen ga oss ikke bare et forfriskende miljø, men også større plass til å realisere våre ambisjoner. Vi ville ikke bare tilby fest og moro til Oslo og omegn, men til hele landet. For å kunne oppnå dette, visste vi at vi trengte enda mer plass. Derfor etablerte vi et stort lager på Haslevollen i Oslo, hvor vi nå effektivt pakker og sender ut varer hver eneste dag. I tillegg kan kundene våre også besøke dette lageret for å handle og hente bestillinger.

En oppgradert nettbutikk som reflekterer vår ekspansjon.

I tråd med vår nye og fantastiske butikk, kunne vi ikke overse betydningen av å fornye vår nettbutikk. Vi ønsket at den skulle reflektere den samme elegansen og stil som vi utstrålte i våre fysiske butikker. Derfor investerte vi tid og ressurser i å pusse opp nettbutikken vår, slik at den kunne levere den samme unike opplevelsen til kunder over hele landet. Nå kunne folk fra nord til sør glede seg over vårt omfattende utvalg av festartikler og morosaker, akkurat som de kunne gjøre det i butikken.

Ny butikk på Strømmen Storsenter

I februar 2018 var tiden inne for at vår "datter" skulle flytte ut hjemmefra. Vi pakket karnevalsdrakter, parykker og morosaker og sendte henne av gårde. Hun tok ikke veien langt, vi valgte Strømmen som destinasjon. Dette markerte den første gangen på 118 år at vi åpnet en ny butikk. Den nye butikken ligger sentralt inne på Strømmen Storsenter, i buen på 2. etasje.

Som vi nå har åpnet vår andre butikk på Strømmen Storsenter, har vi gått enda et skritt nærmere målet vårt om å være Norges fremste leverandør av kostymer, moroartikler og festartikler. Vi er begeistret for muligheten til å betjene et nytt område og møte enda flere mennesker som deler vår lidenskap for å skape minner og moro.

Et nytt kapittel: vår nyeste flytt til Storgata 22 - under Rema 1000.

Etter å ha betjent våre kunder i det flotte lokalet i Storgata 18, innså vi at behovet for større plass fortsatte å vokse. Vi ønsket å tilby en enda bedre handleopplevelse og utvide vårt allerede omfattende utvalg av festartikler og morosaker. Derfor, med spenning og entusiasme, tok vi nok en gang beslutningen om å flytte butikken vår.

Vår nyeste destinasjon er nå Storgata 22, hvor vi har funnet et romsligere hjem for Festmagasinet Standard. Du finner oss nå i kjelleren under REMA 1000. Denne strategiske plasseringen gir oss muligheten til å betjene våre kunder på en enda bedre måte, med en praktisk beliggenhet og enkel tilgang til vårt utvalg av festartikler og morosaker.

Denne flytten er nok et bevis på vår dedikasjon til å tilby den beste opplevelsen for våre kunder. Vi har lyttet til deres ønsker og behov, og vi er glade for å kunne tilby mye større plass for å vise frem vårt mangfoldige sortiment og skape et morsomt og inspirerende miljø for alle som besøker oss.

Vi fortsetter å opprettholde vårt engasjement for å lede morofeltet i Norge, og vi vil fortsette å være den ultimate destinasjonen for kostymer, festartikler og morosaker. Uansett om du handler i butikken vår i Storgata 22 eller utforsker vårt utvalg på nettet, kan du stole på at vi tar tull på alvor og streber etter å levere den beste kundeservicen og opplevelsen.

Vi ønsker alle velkommen til vår nye lokasjon i Storgata 22, under REMA 1000. La oss sammen skape minner, le og feire, fordi hos Festmagasinet Standard tar vi moroa på alvor.